Selasa, 28 Disember 2010

FRAME GAMBAR TEMPAHAN FAZLIZA



Ini frame saiz yg paling besar yang tak pernah saya buat sebelum ni. Selama ni saya buat frame saiz yg kecil dan sederhana jer. Frame ini berukuran 11.5” X 15” sesuai untuk gambar berukuran A4…90% design frame ni adalah dari customer. Saya tambah sikit-sikit mana yang perlu...Harap-harap fazliza berpuas hati dengan hasil kerja saya…



Dan ini label untuk produk saya, ""first time" saya gunakan label ni untuk hasil kerja kraf saya….

Khamis, 4 November 2010

HANDPHONE CASE KAK ANIZ, LINDA DAN JAZERINA



Yang ni kepunyaan Saudari Linda dan Aniz. Kedua-duanya request nak tali panjang. So, untuk permintaan untuk tali panjang Cuma RM 10.50 (HP Case+ HP Strap).

Harga “Handphone Strap” ni

cuma RM3.00 sahaja…


Yang ini tempahan Jazerina. Memilih “Butterfly” sebagai penghias kedua-dua “HP Case” ini…

HANDPHONE CASE KAK ANIZ, LINDA DAN JAZERINA


TEMPAHAN PUAN MAZNI



“Tissue Cover” tempahan Puan Mazni. Puan Mazni nak kan Ros merah sebagai hiasan untuk “Tissue Cover” ini.



Yang ni pula dua set “English D├ęcor Charm (Pot 3 in 1)”. 1 set mengandungi 3 pcs teko. Puan Mazni “request” nak warna sama dengan
“Tissue Cover” kat atas tu…Nak tau harga, sila ke Jom Shopping



Dan ini, juga tempahan Puan Mazni.

Selasa, 2 November 2010

HAPPY BIRTHDAY

Hari ni, 02 November 2010 genap 4 tahun usia anak sulung saya, Asyraaf. Sempena harijadinya, saya menghadiahkannya sebuah frame gambar yang dihiasi watak kartun kegemarannya iaitu BEN 10 yang diperbuat dari kain felt. Kalau pergi ke kedai atau mana-mana pasaraya pantang tengok barang yang berkaitan dengan BEN 10 atau ada watak BEN 10, mesti dia mahu beli…yang jadi mangsa keluarkan duit, ibu dan ayah dia ler….pokai jap kerana BEN 10…Kuatnya pengaruh BEN 10…

Apa pun sempena hari jadi Asyraaf yang ke 4 tahun,ibu ucapkan Selamat Hari Lahir, semoga Asyraaf menjadi anak yang soleh, taat kepada ibu dan ayah dan yang paling penting menjadi seorang Al-Hafiz suatu hari nanti....Insya-ALLAH....

Selasa, 26 Oktober 2010

HP CASE LAGIIIIIII..............



Yang ini tempahan oleh Suzira Abd.Rashid dari Johor Bahru....Jarang customer mahu tempah design ni. Tapi cantik kan....colorful gitu..



Dan "Keychain" sebelah "Handphone Case" tu...free untuk Suzira...Siapa-siapa yang tempah barang kat sini akan dapat free key chain setiap seorang (bukan untuk setiap brg yea,sorry) dan ianya sementara stok masih ada.....
Banyak barang kraf kat SINI, dijemput untuk untuk cuci mata...

Ahad, 17 Oktober 2010

GIVEAWAY: DAPAT LABEL YEAY!!!

Dah lama teringin nak ada "Business Label" sendiri, sebab label bukan saja melambangkan sesuatu bisnes tetapi juga memperkenalkan identiti pemilik yang mengeluarkan sesuatu produk tu. Contohnya macam ni...



kebetulan saya jumpa blog Izue yang sudah setahun menjalankan bisness label ni. Sempena Ulangtahun bisnes yang pertama, beliau telah mengadakan GIVEAWAY. Kepada yang bertuah akan dapat satu set label polycotton. JOM SERTAI SEKARANG...Tarikh tutup penyertaan adalah pada 25 Okt 2010…

Jumaat, 1 Oktober 2010

''BURGER PIN CUSHION"

"Burger Pin Cushion"...Diperbuat daripada kain cotton.Dah lama buat, sebelum berkecimpung dalam dunia felt lagi. Sebelum tu ada buat bantal kecik untuk anak bentuk burger macam ni.Lepas tu adik mintak buat yang lagi besar utk dia...Yang ni cuma guna kain perca yang mana ada dalam simpanan jer....

Ahad, 19 September 2010

STRAWBERI...PENYERI RUANG MAKAN.

Buah strawberi yang dihasilkan dari kain felt dan di isi dalam “container” berbentuk bujur yang dihiasi reben satin. Boleh diletak di meja makan atau meja kopi.


2 PASANG ''HAIR CLIPS''

Yang ini untuk anak buah iaitu Syamina dan adiknya Vina. Buat yang simple jer,sebab masa buat 'Hair Clips" ni tengah bercuti di kampung sempena Aidilfitri, jadi tak cukup alatan nak buat kemasan yang cantik untuk "Hair Clips" ni.

Sabtu, 18 September 2010